Het belang van Omega 3-vetzuren voor ons lichaam

Omega 3 is het sterkst ontstekingswerkende vetzuur voor je brein, hart en je immuniteit. Omega 3 beïnvloedt de flexibiliteit van jouw celwand.

LGI, oftewel LOW GRADE INFLAMMATION (laaggradige ontsteking) ligt mee aan de basis van tal van Westerse chronische aandoeningen die mede uitgelokt worden door een disbalans van je Omega6/Omega 3 vetzuurprofiel in je lichaam en een tekort aan de Omega 3.

Door het overconsumeren van industrieel bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen, proppen we ons lichaam vol met ontstekingsbevorderende (‘pro-inflammatoire’) omega 6 vetzuren.

De ideale omega 6/3 balans is 3:1. In Europa bedraagt deze gemiddeld tussen 17-20/1…

Tijd dus om het tij te keren en onze Westerse ‘beschavingsziekten’ een HALT toe te roepen.

Het stamvetzuur van Omega 3 is ALA (Alfa-linoleenzuur) dat zich omzet in DHA en EPA. Jammer genoeg verloopt deze omzetting niet altijd goed waardoor je met tekorten van EPA en DHA rondloopt en dus te weinig ontstekingsremming hebt.

Ben jij benieuwd hoe het met jouw OMEGA6/3 balans is gesteld?

Meten = weten… Maak een afspraak bij EetnStijl om via een bloedanalyse die je zelf kan uitvoeren je profiel te testen.

Categories Voeding

Leave a Comment